ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΑΓΕΛΑΔΩΝ

 • CC1800. Για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής βάρους μέχρι 600 κιλά. Από διπλογαλβανισμένο εν θερμώ μέταλλο, πάχους 2 ιντσών. Ενθαρρύνουν τη φυσιολογική συμπεριφορά των ζώων επιτρέποντάς τους να ξαπλώνουν άνετα χωρίς εμπόδια.
 • CC1800. Για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής βάρους 600-800 κιλά. Από διπλογαλβανισμένο εν θερμώ μέταλλο, πάχους 2 ιντσών. Ο μοναδικός τους σχεδιασμός ενθαρρύνει τη φυσιολογική συμπεριφορά των μεγαλόσωμων αγελάδων επιτρέποντάς τους να ξαπλώνουν άνετα και χωρίς εμπόδια. Σε συνδυασμό με τον οδηγό τοποθέτησής τους και την υφασμάτινη ταινία, οι αγελάδες τοποθετούνται σωστά εντός των θέσεων ανάπαυσης χωρίς τραυματισμούς και στρες.

ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ

 • Στρώμα RM15. Ελαστικό από λάστιχο πάχους 15χιλ. Ιδανικό για θέσεις αγελάδων σε RTS.
 • Στρώμα RM21S. Ελαστικό από μείγμα ελαστικού και καουτσούκ συνολικού πάχους 21χιλ. Ιδανικό για θέσεις αγελάδων σε RTS.
 • Στρώμα RM30F. Ελαστικό από μείγμα ελαστικού και καουτσούκ συνολικού πάχους 30χιλ. Διαθέτει ειδική αντιολισθητική επιφάνεια στο πάνω μέρος και πτυχώσεις υδρορροής στο κάτω μέρος.
 • Στρώμα Μ40R. Το καλύτερο στρώμα αγελάδων ειδικά σχεδιασμένο για τις θέσεις ανάπαυσης. Αποτελείται από ειδικό αφρό PU, ειδικό αντιολισθητικό κάλυμμα και στεγανοποιητικό "φάκελο" πολυμερούς πολυαιθανίου. Με συνολικό πάχος 40χιλ. εξασφαλίζει τη μέγιστη άνεση των ζώων.
 • Στρώμα PM30P. Ειδικά σχεδιασμένο για χώρους ανάπαυσης μοσχαριών και θέσεις τοκετού. Προσφέρει μέγιστη καθαριότητα, υγιεινή, άνεση, μόνωση και εύκολο καθαρισμό.
 • Επίθεμα στρωμνής Drymaxx. Φυσικό, που απορροφά την υγρασία και εξουδετερώνει οσμές και αμμωνία. Διατηρεί στεγνές τις επιφάνειες και μειώνει δραστικά τα βακτήρια.

ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ ΤΑΠΗΤΕΣ

Με τους ελαστικούς τάπητες, οι αγελάδες περπατούν με σιγουριά και ασφάλεια σε σταθερή επιφάνεια. Έτσι βελτιώνεται η υγιεινή των ποδιών και των οπλών των αγελάδων:

 • Τάπητας R12. Πάχους 12χιλ. με αντιολισθητική επιφάνεια και ενισχυμένη εσωτερική σύνθεση. Διατίθεται σε ρολά πλάτους μέχρι 2 μέτρα.
 • Τάπητας R17. Πάχους 17χιλ. με αντιολισθητική επιφάνεια και ενισχυμένη εσωτερική σύνθεση. Διατίθεται σε ρολά και διαστάσεις κατά παραγγελία.

ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙΣ ΠΑΧΝΙΟΥ

Κάθε αγελάδα καταναλώνει κατά μέσω όρο 4 ώρες ανά ημέρα στο παχνί. Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λήψη τροφής, πρέπει στο χώρο του παχνιού τα ίδιο το ζώο να νιώθει άνετα. Η κατάλληλη παγίδευση λοιπόν είναι εξαιρετικά σημαντικά:

 • Παγίδευση TF50. Αποτελούμενη από δύο οριζόντιους σωλήνες πάχους 2 ιντσών. Το ύψος εγκατάστασης είναι ρυθμιζόμενο ενώ ο πάνω σωλήνας προεξέχει κατά 25 εκατοστά προς το παχνί διασφαλίζοντας άριστη θέση διατροφής χωρίς να πιέζει το ζώο.
 • Παγίδευση DS. Ειδικός σχεδιασμός ώστε να αποτρέπει τις αγελάδες από το να σκορπούν την τροφή τους. Αποτελείται από δύο οριζόντιους σωλήνες 1,5 ίντσας και διαγώνιους σωλήνες που δημιουργούν ρυθμιζόμενες σε πλάτος ατομικές θέσεις.
 • Παγίδευση HL10 και HL10XL. Ειδική παγίδευση για μοσχίδες, μικρόσωμες αγελάδες ύψους 1,45μ και μεγαλόσωμες αγελάδες ύψους 1,45-1,60μ. Με αυτόματο ατομικό και ομαδικό κλείδωμα και ξεκλείδωμα των ζώων. Διαθέτει κλείστρα από PVC με ειδικό μηχανισμό μείωσης του θορύβου, προστασία πνιγμού από τα κολάρα και είναι ρυθμιζόμενη κατά μήκος και πλάτος. Διατίθεται ως κάθετη ή επικλινής, βιδωτή ή πακτώμενη στο μπετόν. Πάχος 1,5 και 2,5 ίντσες.
 • Παγίδευση HL40. Προμονταρισμένη παγίδευση βαρέως τύπου με εσωτερικό μηχανισμό αυτόματου κλειδώματος. Με ρυθμιζόμενα πλάτη ατομικών θέσεων από 50-70εκ. είναι κατάλληλη για μοσχίδες, μικρόσωμες και μεγαλόσωμες αγελάδες. Ο πάνω σωλήνας είναι τετράγωνος με διαστάσεις 70x70x3, ενώ ο κάτω είναι κυλινδρικός διαμέτρου 2 ιντσών. Οι ενδιάμεσες σωληνώσεις είναι μασίφ 1 ίντσας. Το συνολικό ύψος της είναι 93 εκατοστά.

ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΠΑΧΝΙΟΥ

Με την ειδικά σχεδιασμένη επίστρωση παχνιού, μπορείτε να αναβαθμίσετε και να ανανεώσετε την υφιστάμενη φθαρμένη επιφάνεια στο παχνί σας είτε να προστατέψετε από τη φθορά το καινούριο σας παχνί.΄Είναι πολύ εύκολο στον καθαρισμό, από εγκεκριμένο υλικό για τρόφιμα, ανθεκτικό στα οξέα και στα αλκάλια. Παραμένει λείο περιορίζοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων και τη μόλυνση των ζωοτροφών. Αυξάνει την πρόσληψη τροφής και περιορίζει αισθητά την σπατάλη της, ενώ αντέχει βαριά φορτία (π.χ. ρόδα τρακτέρ ή ενσιροδιανομέα). Η εγκατάστασή του είναι πολύ εύκολη χάρη στα προφίλ αλουμινίου που το συγκρατούν στην αρχική του θέση σταθερό, για πολλά χρόνια. Για τον καθαρισμό του χρησιμοποιήστε βούρτσα, σκούπα, μαλακιά ξύστρα ή πιεστικό νερού.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

Οι σύγχρονες υψηλοπαραγωγές αγελάδες έχουν την ανάγκη βέλτιστων συνθηκών περιβάλλοντος. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 22 βαθμούς Κελσίου αρχίζουν να μειώνουν τη λήψη τροφής. Αναγκάζονται να σπαταλήσουν ενέργεια για να αποβάλλουν την επιπλέον θερμότητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πτώση παραγωγής γάλακτος μέχρι και 20% ημερησίως.

 • Ανεμιστήρας DF1270. Χαμηλή κατανάλωση, χαμηλό επίπεδο θορύβου και παραγωγή 33.000 κυβικά μέτρα αέρα/ώρα. Χειροκίνητη, ημι-αυτόματη ή αυτόματη λειτουργία βάσει θερμοκρασίας και υγρασίας.
 • Ανεμιστήρας DF1300. Χαμηλή κατανάλωση, χαμηλό επίπεδο θορύβου και παραγωγή 48.500 κυβικά μέτρα αέρα/ώρα. Χειροκίνητη, ημι-αυτόματη ή αυτόματη λειτουργία βάσει θερμοκρασίας και υγρασίας.
 • Ανεμιστήρας οροφής PF142. Ειδικά σχεδιασμένος για την οροφή του αμελκτηρίου. Δημιουργεί ευχάριστες συνθήκες εργασίες και μειώνει τον πληθυσμό των μυγών στο αμελκτήριο.
 • Αυτόματος ελεγκτής θερμοκρασίας - υγρασίας και ελεγκτής στροφών. Συνδεόμενος με τους ανεμιστήρες, δίνει εντολή λειτουργίας στους ανεμιστήρες ανάλογα με τα επιθυμητά επίπεδα θερμοκρασίας/υγρασίας του χώρου.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Η διατήρηση ή η αύξηση της γαλακτοπαραγωγής στη μονάδα με την εισαγωγή περισσότερου φωτός στο υπόστεγο, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικερδής κίνηση ιδιαίτερα κατά τις χειμερινές ημέρες όπου η διάρκεια της ημέρας είναι μικρή. Η αύξηση της έκθεσης των αγελάδων στο φως αυξάνει τη δραστηριότητά τους και την παραγωγή τους σε γάλα.

ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ

 • C5. Επισμαλτωμένη με χωρητικότητα 1,8 λίτρα. Βαλβίδα παροχής 5λ./λεπτό. Ιδανική για μοσχάρια και μοσχίδες.
 • C10. Επισμαλτωμένη με χωρητικότητα 2,4 λίτρα. Βαλβίδα παροχής 10 λ./λεπτό. Ιδανική για μοσχίδες και μοσχάρια.
 • C20. Οβάλ, επισμαλτωμένη με χωρητικότητα 3 λίτρα. Βαλβίδα παροχής 20λ./λεπτό. Ιδανική για όλες τις αγελάδες.
 • S22. Ανοξείδωτη με χωρητικότητα 4 λίτρα. Βαλβίδα παροχής 22λ./λεπτό. Ιδανική για όλες τις αγελάδες.
 • T80-T400. Ομαδικές ποτίστρες από 100% πολυαιθυλένιο. Επιδαπέδιες ή επιτοίχειες, ανατρεπόμενες.
 • Β300. Ομαδική ποτίστρα από 100% πολυαιθυλένιο. Χωρητικότητα 284 λίτρα, με βαλβίδα 87λ./λεπτό.
 • Σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας νερού. Αυτοματοποιημένο για καλοκαιρινή και χειμερινή λειτουργία.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

 • Σύστημα πλύσης WS1/WS2. Για εξοικονόμηση νερού και κόστους με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Πιεστικό καθαρισμού υψηλής ποσότητας με μέση πίεση για τον γενικό καθαρισμό της μονάδας.
 • Σύστημα πλύσης WS2. Ανοξείδωτη αντλία πίεσης παροχής 4.000 λίτρων/ώρα. Ηλεκτρικό μοτέρ 1,5Kv. Πίεση 5,5bar. Λάστιχο υψηλής αντοχής PVC 20 μέτρα. Βάνα και φις ψεκασμού.

ΒΟΥΡΤΣΕΣ

Οι βούρτσες βελτιώνουν την υγεία των αγελάδων αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος, κρατώντας τις ταυτόχρονα καθαρές και χωρίς παράσιτα. Επίσης ενθαρρύνουν την κυκλοφορία των ζώων και αποτρέπουν ξυσίματα σε αιχμηρές μεταλλικές άκρες που προκαλούν πληγές και μολύνσεις. Τέλος, αυξάνουν την πρόσληψη τροφής και βελτιώνουν την γαλακτοπαραγωγή:

 • Περιστρεφόμενη βούρτσα. Η βούρτσα αυτή περιστρέφεται μόλις αγγίξει το ζώο και σταματά αυτόματα όταν φύγει, μετά από 10 sec. Κινείται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις με ταχύτητα 22 στρ./λεπτό. Οι ίνες της βούρτσας, μήκους 18cm, έχουν την κατάλληλη σκληρότητα ώστε να καθαρίζουν το ζώο και επιπλέον να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος.
 • Σταθερή βούρτσα. Μεταλλικός σκελετός από γαλβανιζέ ατσάλι με δύο νάιλον βούρτσες, μια κάθετη σταθερή και μια οριζόντια με ελατήριο, που κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΔΟΛΟΥΤΡΟ

Η αναπηρία των αγελάδων, που οφείλεται σε προβλήματα των κάτω άκρων, επηρεάζει τη γαλακτοπαραγωγή αφού μειώνει σημαντικά την πρόσληψη τροφής. Επίσης, η ποιότητα του γάλακτος υποβαθμίζεται αφού τα "κουτσά" ζώα είναι πιο επιρρεπή στις μαστίτιδες. Η πρόβλεψη λοιπόν και η σωστή διαχείριση είναι προτιμότερες από τη θεραπεία.

 • Αυτόματο ποδόλουτρο. Σας βοηθά να διατηρήσετε την υγιεινή των ποδιών των αγελάδων σας με το μικρότερο δυνατό κόστος και χρόνο. Προσφέρει: αποτελεσματικό καθαρισμό, μειωμένη κατανάλωση νερού, μειωμένη κατανάλωση φαρμάκου, ανοξείδωτη κατασκευή βαριάς χρήσης, αυτόματη δοσομέτρηση φαρμάκου, αυτόματη αλλαγή και πλήρωση νερού.
 • Αυτόματος σταθμός περιποίησης. Ταυτόχρονη περιποίηση μετά την αρμεγή 3 σε 1, με ψεκασμό μαστού, ποδιών και ράχης. Με δυνατότητα θεραπείας μέχρι 150 αγελάδες, αυτόματο προγραμματισμό λειτουργιών και δυνατότητα εναλλαγής σε χειροκίνητη λειτουργία.

 

Ομαδική ποτίστρα Τ400

Ομαδική ποτίστρα Τ400

Ομαδική ποτίστρα Β300

Ομαδική ποτίστρα Β300

Σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας νερού

Σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας νερού

Σύστημα πλύσης WS1

Σύστημα πλύσης WS1

Σύστημα πλύσης WS2

Σύστημα πλύσης WS2

Σύστημα πλύσης

Σύστημα πλύσης

Περιστρεφόμενη βούρτσα

Περιστρεφόμενη βούρτσα

Σταθερή βούρτσα

Σταθερή βούρτσα

Αυτόματο ποδόλουτρο

Αυτόματο ποδόλουτρο

Αυτόματος σταθμός περιποίησης

Αυτόματος σταθμός περιποίησης

Κρεβάτια αγελάδων CC1800

Κρεβάτια αγελάδων CC1800

Κρεβάτια αγελάδων CC1800XL

Κρεβάτια αγελάδων CC1800XL

Στρώμα αγελάδων RM15

Στρώμα αγελάδων RM15

Στρώμα αγελάδων RM21S

Στρώμα αγελάδων RM21S

Στρώμα αγελάδων RM30F

Στρώμα αγελάδων RM30F

Στρώμα αγελάδων M40R

Στρώμα αγελάδων M40R

Στρώμα αγελάδων ΜΡ30Ρ

Στρώμα αγελάδων ΜΡ30Ρ

Επίθεμα στρωμνής Drymaxx

Επίθεμα στρωμνής Drymaxx

Ελαστικός τάπητας αγελάδων

Ελαστικός τάπητας αγελάδων

Παγίδευση TF50

Παγίδευση TF50

Παγίδευση DS

Παγίδευση DS

Παγίδευση HL10

Παγίδευση HL10

Παγίδευση HL40

Παγίδευση HL40

Επίστρωση παχνιού

Επίστρωση παχνιού

Επίστρωση παχνιού

Επίστρωση παχνιού

Ανεμιστήρας DF1270

Ανεμιστήρας DF1270

Ανεμιστήρας DF1300

Ανεμιστήρας DF1300

Ανεμιστήρας οροφής PF142

Ανεμιστήρας οροφής PF142

Ελεγκτής θερμοκρασίας για ανεμιστήρες

Ελεγκτής θερμοκρασίας για ανεμιστήρες

Ελεγκτής στροφών για ανεμιστήρες

Ελεγκτής στροφών για ανεμιστήρες

Λάμπα 250W

Λάμπα 250W

Ποτίστρα C5

Ποτίστρα C5

Ποτίστρα C10

Ποτίστρα C10

Ποτίστρα C20

Ποτίστρα C20

Ομαδική ποτίστρα Τ80

Ομαδική ποτίστρα Τ80