Υγιεινή μαστού

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΗ

Η περιποίηση του μαστού του ζώου πριν την διαδικασία αρμεγής, μειώνει αποδεδειγμένα κατά πολύ τα περιστατικά μαστίτιδας στις αγελάδες και βελτιώνει την εύκολη εκροή του γάλακτος. Καθαρές και στεγνές θηλές αποτρέπουν τη μετάδοση παθογόνων βακτηρίων, μειώνουν τις πτώσεις των αρμεκτικών μονάδων και συμβάλλουν στη διατήρηση άριστης υγιεινής. Στην εταιρεία μας θα βρείτε μια γκάμα περιποίησης του μαστού πριν την αρμεγή:

 • Διάλυμα Biofοam. Αφρώδες διάλυμα για τη  προετοιμασία του μαστού. Καθαρίζει εξ' ολοκλήρου τις θηλές και ταυτόχρονα διατηρεί το δέρμα μαλακό και υγιές.
 • Χαρτί καθαρισμού Wetcel. Προεμβαπτισμένο σε υγρό, χαρτί καθαρισμού του μαστού και των θηλών μιας χρήσης. Διαθέσιμο σε ατομικά ρολά ή σε κουβά.
 • Χαρτί καθαρισμού Biocell. Προεμβαπτισμένο χαρτί μιας χρήσης για τον καθαρισμό του μαστού, των θηλών και των χεριών του αλμεκτή. Η ειδική του σύνθεση επιτρέπει στις θηλές να στεγνώσουν άμεσα.
 • Στεγνό χαρτί Softcel. Μαλακό χαρτί μιας χρήσης για τον καθαρισμό του μαστού και των θηλών. Από οργανική κυτταρίνη, 100% ανακυκλώσιμο. Μεγάλης αντοχής με τρία στρώματα.
 • Στεγνό χαρτί Drycel. Χαρτί μιας χρήσης για τον καθαρισμό του μαστού και των θηλών. Πολύ ανθεκτικό.
 • Πετσέτες μαστού. Ανθεκτικές, μαλακές, υφασμάτινες για τον καθαρισμό του μαστού και των θηλών, 100% βαμβακερές. Πλένονται στο πλυντήριο.
 • Κρέμες μαστού. Ειδικές κρέμες μαλακτικές και καλλυντικές.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΗ

Η μαστίτιδα είναι μια από τις πιο πολυέξοδες ασθένειες σε μια μονάδα. Όχι μόνο εξ' αιτίας των κτηνιατρικών εξόδων, της αντικατάστασης των προσβεβλημένων αγελάδων και του γάλακτος που πρέπει να πεταχτεί, αλλά και εξ' αιτίας της μειωμένης παραγωγής και της υποβαθμισμένης ποιότητας του γάλακτος. Η εταιρεία μας διαθέτει μια πλήρη γκάμα εμβαπτισμάτων και κρεμών των θηλών αλλά και εξοπλισμό, που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε άριστη υγιεινή στο μαστό και τις θηλές των αγελάδων σας:

 • Εμβάπτισμα Proactive. Το εμβάπτισμα θηλών αυτό έχει ως βάση το ελεύθερο ιώδιο και καταστρέφει τάχιστα ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικροοργανισμών. Με ειδικά καλλυντικά και μαλακά συστατικά, εγγυάται συνεχή και αποτελεσματική δράση απέναντι στα βακτήρια αλλά και φροντίδα του δέρματος των θηλών.
 • Εμβάπτισμα Dipal. Συμβατικό και οικονομικό με βάση το ιώδιο. Εξολοθρεύει τάχιστα τα βακτήρια και τα σπόρια καθώς και άλλους μικροοργανισμούς που προκαλούν μαστίτιδα. Έτοιμο προς χρήση ή μετά από διάλυση σε νερό, περιέχει μαλακτικά που βελτιώνουν την επιδερμίδα των θηλών.
 • Εμβάπτισμα Blockade. Περιέχει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του Proactive αλλά επιπλέον δημιουργεί ένα λεπτό ελαστικό στρώμα στη άκρη και κατά μήκος της θηλής, που παρεμποδίζει τα βακτήρια που βρίσκονται στη λάσπη ή την κοπριά, να εισέλθουν μέσω του θηλαίου πόρου, μέσα στη θηλή.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Αξεσουάρ αυτόματα ή χειροκίνητα, για τον καθαρισμό και την εμβάπτιση των θηλών πριν και μετά την αρμεγή:

 • Σύστημα ψεκασμού Safespray. Με λειτουργία υποπίεσης (κενό) για εγκαταστάσεις αρμεκτηρίου. Διασφαλίζει γρήγορο και άμεσο ψεκασμό των θηλών. Διαθέτει αυτόνομο σύστημα ελέγχου της πίεσης αλλά και της παροχής ανάλογα με την ανάγκη σε όγκο ψεκασμού και ειδικά σχεδιασμένο κωνικό μπεκ ώστε ο ψεκασμός να είναι πάντα ομοιόμορφος και να καλύπτει ολόκληρη της επιφάνεια των θηλών. Τοποθετείται εντός του δωματίου γάλακτος και κλείνει αεροστεγώς.
 • Σύστημα σχηματισμού αφρού Easy Foam. Λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα. Σας γλιτώνει χρόνο και κόπο ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την αποδοτικότητα καθαρισμού του μαστού και των θηλών κατά την περιποίηση των αγελάδων πριν την αρμεγή.
 • Διάφορα αξεσουάρ όπως:δοχεία συλλογής γάλακτος, κύπελα εμβάπτισης θηλών, ψεκαστήρες, ζώνες με σύστημα ψεκασμού, κλπ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

 • Μετρητής σωματικών κυττάρων. Με δείγμα από την παγολεκάνη ή κατ' ευθείαν από το ζώο και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα διαβάστε στην οθόνη τα σωματικά κύτταρα. Έτσι μπορείτε να προλάβετε την εξέλιξη της μαστίτιδας και να ανακαλύψετε την υποκλινική μαστίτιδα που μπορεί να προκαλέσει μείωση έως και 40% στην γαλακτοπαραγωγή.
 • Τεστ μαστίτιδας. Ο πλέον εύκολος και οικονομικός τρόπος ανίχνευσης σωματικών κυττάρων ανά τεταρτημόριο μαστού.
 • Πακέτο διαχείρισης δεδομένων του μετρητή σωματικών κυττάρων. Συνδέστε τον μετρητή σωματικών κυττάρων στον υπολογιστή σας και δουλέψτε εύκολα και απλά. Μπορείτε έτσι να οργανώσετε τα αρχεία σας, να ταξινομήσετε τις μετρήσεις σας, να δείτε διαγράμματα και αναφορές και να περάσετε σε άλλο επίπεδο διαχείρισης της μονάδας σας.

 

Διάλυμα Biofoam

Διάλυμα Biofoam

Χαρτί καθαρισμού Wetcel

Χαρτί καθαρισμού Wetcel

Χαρτί καθαρισμού Biocel

Χαρτί καθαρισμού Biocel

Στεγνό χαρτί Softcel

Στεγνό χαρτί Softcel

Στεγνό χαρτί Drycel

Στεγνό χαρτί Drycel

Πετσέτες μαστού

Πετσέτες μαστού

Κρέμες μαστού

Κρέμες μαστού

Εμβάπτισμα θηλών Proactive

Εμβάπτισμα θηλών Proactive

Εμβάπτισμα θηλών Dipal

Εμβάπτισμα θηλών Dipal

Εμβάπτισμα θηλών Blockade

Εμβάπτισμα θηλών Blockade

Σύστημα ψεκασμού Safespray

Σύστημα ψεκασμού Safespray

Σύστημα σχηματισμού αφρού Easy Foam

Σύστημα σχηματισμού αφρού Easy Foam

Δοχείο συλλογής γάλακτος

Δοχείο συλλογής γάλακτος

Δοχείο συλλογής γάλακτος

Δοχείο συλλογής γάλακτος

Κύπελλα εμβάπτισης θηλών

Κύπελλα εμβάπτισης θηλών

Ψεκαστήρες θηλών

Ψεκαστήρες θηλών

Ζώνη με σύστημα ψεκασμού θηλών

Ζώνη με σύστημα ψεκασμού θηλών

Μετρητής σωματικών κυττάρων

Μετρητής σωματικών κυττάρων

Τέστ μαστίτιδας

Τέστ μαστίτιδας

Πακέτο διαχείρισης δεδομένων μετρητή σωματικών κυττάρων

Πακέτο διαχείρισης δεδομένων μετρητή σωματικών κυττάρων