Παγολεκάνες

Τα γάλα εξάγεται από το μαστό με θερμοκρασία περίπου 35 βαθμούς Κελσίου, οπότε η γρήγορη και αποτελεσματική ψύξη του είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητάς του. Οι παγολεκάνες αποτελούν τη λύση στο πρόβλημα αυτό.

Η εταιρεία μας έχει τη δυνατότητα να παρέχει σε κάθε μονάδα το πιο κατάλληλο σύστημα πλυσίματος και λειτουργικού ελέγχου των παγολεκανών. Σε εμάς θα βρείτε μια πλήρη γκάμα τέτοιων μονάδων με πλούσιο επίπεδο αυτοματισμού και αξεσουάρ. Από τα πιο απλά συστήματα πλυσίματος, μέχρι τα πιο εξελιγμένα που διαθέτουν εσωτερικούς μικροϋπολογιστές ελέγχου λειτουργίας και πολλαπλές επιλογές προγραμμάτων πλυσίματος.

 

Παγολεκάνες ανοιχτού τύπου

 • Κουτί ελέγχου MTR40. Το ηλεκτρονικό αυτό κουτί φροντίζει για την καθημερινή λειτουργία της παγολεκάνης. Ελέγχει τη θερμοκρασία γάλακτος, την ανάδευση και τον χρόνο ψύξης. Η ψηφιακή οθόνη του και οι λειτουργίες του είναι ειδικά σχεδιασμένες για εύκολο χειρισμό.
 • Κουτί ελέγχου MTR50. Το ηλεκτρονικό αυτό κουτί φροντίζει για την καθημερινή λειτουργία της παγολεκάνης. Ελέγχει τη θερμοκρασία γάλακτος, την ανάδευση και τον χρόνο ψύξης. Η ψηφιακή οθόνη και οι λειτουργίες του είναι ειδικά σχεδιασμένες για εύκολο χειρισμό. Επιτρέπει επίσης τον προγραμματισμό καθυστέρησης έναρξης λειτουργίας για την πρώτη αρμεγή.
 • Παγολεκάνη DXOB. Με εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση και ελάχιστα σχετικά κόστη. Τα διπλά τοιχώματα βοηθάνε στην άριστη μεταφορά θερμότητας και ψύξης. Ο φιλικός προς το περιβάλλον, υψηλής πυκνότητας αφρός πολυουρεθάνης αποτρέπει το παγωμένο γάλα να επαναθερμανθεί. Χωρητικότητες από 300 έως 1.800 λίτρα.
 • Παγολεκάνη DXOC. Ψύχει γρήγορα το γάλα και το διατηρεί σε θερμοκρασία από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου, με σκοπό την διακοπή ανάπτυξης των βλαβογόνων βακτηρίων. Η ανάδευση ξεκινά αυτόματα στο κατώτατο επίπεδο πλήρωσης. Ο καθαρισμός της είναι εύκολος χάρη στα υψηλής ποιότητας τελειώματα των διπλών ανοξείδωτων τοιχωμάτων. Η προαιρετική ρυθμιζόμενη βαλβίδα βοηθά στο ομαλό άδειασμα της παγολεκάνης.

 

Παγολεκάνες κλειστού τύπου

 • Παγολεκάνες DXCR. Εξυπηρετεί μονάδες μικρού - μεσαίου μεγέθους με χωρητικότητες 1 - 6 τον. Το στρογγυλό σχήμα της είναι η απάντηση στις ανάγκες αυτών ακριβώς των μονάδων που επιζητούν μέγιστη αποτελεσματικότητα στην ψύξη με το μικρότερο δυνατό ενεργειακό κόστος. Εφοδιασμένη με καινοτόμους μονωτήρες επίστρωσης εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή σχέση ψύξης/κόστους. Συμπαγής αναδευτήρας εφοδιασμένος με ψεκαστήρα νερού εξασφαλίζει την ομαλή και αποτελεσματική ανάδευση του γάλακτος και το υψηλότερο επίπεδο υγιεινής μέσα στην παγολεκάνη.
 • Παγολεκάνες DXCE. Εξυπηρετεί μονάδες μεσαίου - μεγάλου μεγέθους με χωρητικότητες από 6 - 12 τον. Το μοναδικό οβάλ σχήμα δημιουργεί μεγάλη επιφάνεια ψύξης που επιτρέπει τη χρήση μικρών και αποδοτικών μοτέρ για μεγαλύτερη οικονομία. Οι ειδικά σχεδιασμένες λεπίδες των αναδευτήρων ελαχιστοποιούν την είσοδο αέρα στο γάλα άρα και το σχηματισμό ελεύθερων λιπαρών οξέων. Η ψύξη που δημιουργείται στο κάτω μέρος μεταφέρεται στο γάλα μέσα σε 2 λεπτά έτσι ώστε να διασφαλίζεται η άμεση και αποτελεσματική ψύξη. Τέλος οι διπλές ανθρωποθυρίδες της ανοίγουν κάθετα αλλά και οριζόντια καθιστώντας την παγολεκάνη αυτή ιδανική λύση για χαμηλοτάβανα δωμάτια.
 • Πλυντήριο Τ10. Η βασική έκδοση συνιστάται για παραγωγούς που διαθέτουν παγολεκάνες χωρητικότητας μέχρι 18 τόνους. Επιθυμούν σταθερό χρόνο πλυσίματος (δεν προγραμματίζεται) και αποτελεσματικό έλεγχο ψύξης με το μικρότερο δυνατό κόστος επένδυσης.
 • Πλυντήριο Τ100. Καθαρίζει την παγολεκάνη χρησιμοποιώντας πολλαπλές, ατομικά προγραμματιζόμενες, παραμέτρους της κυκλοφόρησης του νερού πλύσης. Με ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, σχεδιασμένο για παγολεκάνες μέχρι 18.000 λιτ.
 • Πλυντήριο Τ200. Μειώνει την κατανάλωση νερού κατά 46%, την χρήση απορρυπαντικών κατά 43% και τον χρόνο πλυσίματος κατά 60%. Περιέχει ενσωματωμένους μικροϋπολογιστές που επιτρέπουν τον προγραμματισμό πολλών διαφορετικών προγραμμάτων πλυσίματος ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε σας ανάγκη. Για παγολεκάνες έως 32.000 λίτ.
 • Πλυντήρια Τ150/Τ250. Παρόμοια με τα Τ100/Τ200 και επιπλέον με ενσωματωμένο λογισμικό καταγραφής λειτουργιών ψύξης/πλυσίματος. Όλες οι πιθανές παράμετροι ψύξης και καθαρισμού προγραμματίζονται, διαβάζονται και διορθώνονται είτε από το PC της μονάδας, είτε από τον φορητό υπολογιστή του τεχνικού, ώστε να βελτιώνετε συνεχώς τη λειτουργία της παγολεκάνης.

 

Ανάκτηση - εναλλάκτες θερμότητας

 • Σύστημα ανάκτησης θερμότητας. Το σύστημα αυτό μπορεί να ανακτήσει έως και 60% της θερμότητας που παράγεται από την παγολεκάνη και να το μετατρέψει σε ζεστό νερό που θα το χρησιμοποιήσετε για το πλύσιμο του αρμεκτηρίου σας. Για κάθε λίτρο γάλακτος που ψύχει η παγολεκάνη σας παράγονται 0,7 λίτρα ζεστού νερού θερμοκρασίας 55 βαθμών Κελσίου. Το νερό αυτό διατηρεί τη θερμοκρασία του αφού αποθηκεύεται σε ειδική μονωμένη δεξαμενή για περαιτέρω χρήση. Μια μονάδα 350 προβάτων χρησιμοποιεί 650 λίτρα χλιαρού και ζεστού νερού ημερησίως. Για τη θέρμανση μιας τέτοιας ποσότητας νερού απαιτούνται ετησίως 13.200 KWh. Χρησιμοποιώντας το σύστημα ανάκτησης θερμότητας, οι απαιτήσεις σε ηλεκτρικό μειώνονται στις 2.000 KWh. Εξοικονομείτε με αυτό τον τρόπο ετησίως 11.200KWh.
 • Εναλλάκτες θερμότητας ΒΜ και BMSS. Είναι κατασκευασμένοι με πλαίσιο είτε από ανοξείδωτο ατσάλι είτε από αλουμίνιο. Αποτελούν μια οικονομική και αποτελεσματική λύση δραστικής μείωσης του κόστους ψύξης του γάλακτος. Είναι σχεδιασμένοι για μικρές και μεσαίες ροές γάλακτος έως 2.800 λίτρα/ώρα.